#OT270. Spørgetime i den store sal i Klint

#OT270. Spørgetime i den store sal i Klint i 2008

Spørgetimen OT270 blev afholdt af Ole Therkelsen den 17. juli 2008 i den store sal i Martinus Center Klint, Klintvej 69, 4500 Nykøbing Sj,

Ole Therkelsen, f. 1948, kemiker og biolog, der skriver og taler på grundlag af sit livslange engagement i Martinus Kosmologi, har holdt ca. 2.000 foredrag om kosmologien i femten lande på seks forskellige sprog, hvoraf flere kan høres på www.oletherkelsen.dk.
Ole (11 år) ved siden af Martinus ved et Gardenparty onsdag den 15. juli 1959 i Martinus Center Klint, 4500 Nykøbing Sjælland.

Vor verdens fremtid

Menneskene er på vej ud af troens epoke ind i en teknisk og videnskabelig epoke, hvor flere og flere bliver ateister og materialister, der tror døden og tilfældigheder. Vi står nu på tærsklen til intuitionens epoke, hvor åndsvidenskaben kommer til at spille en stor rolle for den personlige udvikling og samfundsudviklingen, for kreativitet, kunst og videnskab. Åndsvidenskaben viser os vejen til udvikling af et kærlighedens og fredens samfund her på jorden, og den giver den enkelte en logisk og intuitiv forklaring på meningen med livet.

Lidelsernes mening

Al udvikling er baseret på erfaring, oplevelse, træning og øvelse. Visse evner kan viljemæssigt optrænes ved studier, træning og øvelse, men udviklingen af den mest værdifulde evne medfølelsen, humaniteten eller kærligheden kan kun ske ved erfaring eller oplevelse af lidelser. Frugten af alle vore lidelser, sygdomme og modgange er humanitet. Evnen til at føle med andre udvikles kun ved selv at have følt lidelsen.

Martinus gør tjeneste ved søværnet på Hvalrossen i 1913. Martinus Institut, www.martinus.dk

Sult og mættelse

Det er lysten, der driver værket. Al udvikling og al aktivitet i livet er dybest baseret på opfyldelse af ønsker, længsler og begær. Takket være reinkarnationen er det muligt, at alle ønsker og længsler opfyldes. Princippet om sult og mættelse gælder ikke blot for mad og drikke men også for seksualitet og alle andre behov i livet.

Tankens magt

Vor organisme er et helt univers, hvor vor tænkning er den højeste, største og stærkeste naturkraft. Vores livslyst, livskraft og hele sundhedstilstand står og falder med tankernes kvalitet. På lignende måde er hele universet gennemstrømmet af en højere magts tænkning.

Verdenssituationen og jordklodevæsenet

Jordkloden er ifølge Martinus et levende væsen med ønsker, længsler, planer og tanker, som er baggrunden for de store forandringer, som vi ser på alle livets områder i dag. På trods af de mange katastrofer, krige og konflikter udvikler såvel den levende jordklode som det enkelte menneske sig mod nye højder.

Martinus 90 år i 1980. Han boede på Maritinus Institut 1943-1981. www.martinus.dk
Martinus 90 år i 1980 efter sit sidste foredrag i Martinus Center Klint

Martinus – Alt er såre godt

Den danske forfatter Martinus (1890-1981) viser således at alt i virkeligheden er såre godt. Smerten og lidelsen er kærlighed i forklædning, da resultatet bliver en højere kærlighed og humanitet.

Ole Therkelsen

Ole Therkelsen, f. 1948, kemiker og biolog, der skriver på grundlag af sit livslange engagement i Martinus Kosmologi, har holdt ca. 2000 foredrag om kosmologien i femten lande på seks forskellige sprog, hvoraf flere kan høres på www.oletherkelsen.dk.

Foredragssal i Martinus Center Klint
Renovereret og hvidmalet foredragssal fotograferet i maj 2003. Foto WillyKuijper

Ole Therkelsen’s to bøger

1. “Martinus, Darwin og intelligent design. En ny evolutionsteori”
2. “Martinus og den ny verdensmoral”

www.martinusshop.dk
www.oletherkelsen.dk
www.shop.martinus.dk

– – –

 

 

Bogen om Martinus, Darwin og intelligent design kan købes på www.martinusshop.dk
“Martinus, Darwin og intelligent design – En ny evolutionsteori” af Ole Therkelsen. www.oletherkelsen.dk

Forelskelse og kærlighed

Forelskelse er baseret på nedarvede instinkter og vaner. Når forelskelsen svigter, begynder skilsmisser og ulykkelige ægteskaber at florere. Venskab eller alkærlighed er en højere form for kærlighed, der kommer til syne i udviklingens gang. Mange moderne parforhold er præget af venskab og interessefællesskab.

– – –

 

Jan Tarbensen driver forlaget Sciential Intuitiva, der sælger bøgerne på www.martinusshop.dk
2. Udgave af “Martinus og den ny verdensmoral” er udgivet af forlaget Scientia Intuitiva. www.martinusshop.dk

 

Martinus Kosmologi

OLE THERKELSEN  YOUTUBE KANAL

https://www.youtube.com/channel/UCXid-LNLoeml_bcqt67E2aw

 

MARTINUS KOSMOLOGI KANAL

https://www.youtube.com/channel/UCEvdMYsGqeipSvaF0vowZQw

Ole Therkelsen Apple podcast

https://podcasts.apple.com/dk/podcast/martinus-kosmologi/id1494569769

Google podcast

https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly93d3cub2xldGhlcmtlbHNlbi5kay9mZWVkL3BvZGNhc3Qv

VÄRLDSBILD FÖRLAG

www.varldsbild.se

AMAZON – Ole Therkelsen

Author Profile

www.amazon.com/author/ole.therkelsen

https://authorcentral.amazon.de/gp/profile

www.amazon.com

www.amazon.de

www.amazon.co.uk

MARTINUS INSTITUT

www.martinus.dk

www.shop.martinus.dk

www.amazon.com/author/martinus

SCIENTIA INTUITIVA  –  Publisher

www.scientia-intuitiva.dk

www.martinusshop.dk