#OT239. Det ubehagelige gode

#OT239. Det ubehagelige gode. Klint 26.07.2010

Foredraget “Det ubehagelige gode” blev afholdt af Ole Therkelsen den 26. juli 2010 i Martinus Center Klint.

Den filosofiske Martinus i 1934. Martinus Institut. www.oletherkelsen.dk
Martinus 44 år fotograferet i 1934 af Louis Hertz Lyngby. Martinus Institut. www.martinus.dk. På forsiden af “Martinus Erindringer”

Hvorfor alt er såre godt – i kosmisk belysning

Der er meget i livet, som er ubehageligt. Men Martinus (1890-1981) viser, at alt i livet dybest set er såre godt. Al udvikling er baseret på erfaring, oplevelse, træning og øvelse. Visse evner kan viljemæssigt optrænes ved studier og træning, men udviklingen af den mest værdifulde evne medfølelsen, humaniteten eller kærligheden kan kun ske ved selvoplevelse af lidelser. Smerten og lidelsen er kærlighed i forklædning, da resultatet bliver en højere kærlighed og humanitet. Det gælder om, at lære at forstå at livet taler til os, og at livet forvandler os fra at være egoistiske dyr til at blive fuldkomne og kærlige væsener

Lidelsernes mening viser at alt er såre godt – kosmisk set

Al udvikling er baseret på erfaring, oplevelse, træning og øvelse. Visse evner kan viljemæssigt optrænes ved studier, træning og øvelse, men udviklingen af den mest værdifulde evne medfølelsen, humaniteten eller kærligheden kan kun ske ved erfaring eller oplevelse af lidelser. Frugten af alle vore lidelser, sygdomme og modgange er humanitet. Evnen til at føle med andre udvikles kun ved selv at have følt lidelsen.

Den danske forfatter Martinus (1890-1981) viser således at alt i virkeligheden er såre godt. Smerten og lidelsen er kærlighed i forklædning, da resultatet bliver en højere kærlighed og humanitet.

Vanens magt. Gode og dårlige vaner. Alt er såre  

Bestemte gentagne handlinger eller tankemønstre bliver efterhånden til vaner og automatiske funktioner, som vi undertiden vanskeligt kan styre. Uvaner kan føre til alvorlige fysiske laster og mentale lidelser. Ved at fokusere på skabelsen af gode vaner og positiv tænker kan man genvinde livsmod, At kunne indse at alt dybest set er såre godt giver livskraft og livslyst. Hele vores sundhedstilstand står og falder med kvaliteten af vores tankemønstre.

Moralsk uddannelse

Martinus’ åndsvidenskab præsenterer et evigt verdensbillede, der giver en logisk forklaring på livet, ja, på hele det evige, uendelige, levende univers. Denne kosmologi, der forklarer og retfærdiggør mørket og lidelserne, er samtidigt også en morallære, der viser, hvad der er rigtigt og forkert, hvad der er godt og ondt. For at handle moralsk og skabe et lykkeligt liv for sig selv og for andre, må man kende livets evige love og principper. Disse love er præsenteret i Martinus’ livsværk, der er en kærlighedsvidenskab.

Livslyst og unaturlig træthed. At indse, at alt er såre godt

Martinus’ kosmiske analyser løser livsmysteriet og viser meningen med livet. Forståelsen af Martinus’ evige verdensbillede og dermed at “alt er såre godt” giver positive tanker, livslyst og livskraft. Livskraft er det samme som glæden ved at være til.

 

Bogen om Martinus, Darwin og intelligent design kan købes på www.martinusshop.dk
“Martinus, Darwin og intelligent design – En ny evolutionsteori” af Ole Therkelsen. www.oletherkelsen.dk

– – –

 

Jan Tarbensen driver forlaget Sciential Intuitiva, der sælger bøgerne på www.martinusshop.dk
2. Udgave af “Martinus og den ny verdensmoral” er udgivet af forlaget Scientia Intuitiva. www.martinusshop.dk

 

Martinus Kosmologi

OLE THERKELSEN  YOUTUBE KANAL

https://www.youtube.com/channel/UCXid-LNLoeml_bcqt67E2aw

 

MARTINUS KOSMOLOGI KANAL

https://www.youtube.com/channel/UCEvdMYsGqeipSvaF0vowZQw

Ole Therkelsen Apple podcast

https://podcasts.apple.com/dk/podcast/martinus-kosmologi/id1494569769

Google podcast

https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly93d3cub2xldGhlcmtlbHNlbi5kay9mZWVkL3BvZGNhc3Qv

VÄRLDSBILD FÖRLAG

www.varldsbild.se

AMAZON – Ole Therkelsen

Author Profile

www.amazon.com/author/ole.therkelsen

https://authorcentral.amazon.de/gp/profile

www.amazon.com

www.amazon.de

www.amazon.co.uk

MARTINUS INSTITUT

www.martinus.dk

www.shop.martinus.dk

www.amazon.com/author/martinus

SCIENTIA INTUITIVA  –  Publisher

www.scientia-intuitiva.dk

www.martinusshop.dk