Martinus og den ny verdensmoral

Martinus og den ny verdensmoral

Borgens Forlag 2009
300 sider – kr. 299,-
Bogen sælges til nedsat pris på kr. 195,– ved mine foredrag, kurser og online her på siden.

kr. 199.00Tilføj til kurv

 

Bogen sælges også til nedsat pris på
MartinusShop– en dansk webshop www.varldsbild.com – en svensk webshop

Fra bogens bagside

Den danske åndsforsker Martinus (1890-1981) tager udgangspunkt i en verdenssituation præget af kriser både politisk, økonomisk, miljø- og sundhedsmæssigt, religiøst og materielt – med andre ord, verden som vi kender den i dag.

Martinus’ lære formidler principperne for en ny verdensmoral, der danner grundlag for skabelsen af en fredens og kærlighedens kultur på jorden. Udvikling af en ny tilgivelseskultur og sundere levevis, skabelse af én retfærdig verdensstat, indførelse af verdenssproget esperanto, vegetarisme, udfoldelse af større kærlighed til planter, dyr og mennesker – til alt levende, såvel i mikro-, mellem- og makrokosmos – indgår som vigtige elementer i Martinus Kosmologi, der kan betegnes som et helstøbt verdensbillede, hvor alt er indbyrdes forbundet.

Ole som 9 årig sammen med Martinus

I MARTINUS OG DEN NY VERDENSMORAL bevæger Martinus-eksperten Ole Therkelsen sig rundt om Martinus’ liv og betragter de forhold, åndelige retninger og personer, der har haft betydning for Martinus og hans lære, og han videregiver Martinus’ syn på den aktuelle verdenskrise, og hvordan menneskeheden kan nå et højere udviklingstrin.

Det er både lærerig og underholdende læsning under overskrifter som f.eks.: Martinus får kosmisk bevidsthed, Krishnamurti som verdenslærer, Profetier om den danske verdenslærer, Pyramidens hemmelighed, Verdenssproget esperanto, Jordkloden – et

levende væsen, Verdensstaten, Kærlighed til dyrene, Sygdom og helbredelse, Kristusmoralen, Kan evigheden forstås? og Kristi genkomst.

Bogen viser konturerne af en ny kultur baseret på en ny verdensmoral og henvender sig til alle, der interesserer sig for politik, videnskab, filosofi, miljø, sundhed og fred. Bogen kan også læses som introduktion til hele Martinus’ livsværk DET TREDJE TESTAMENTE.

Karsten Jensen skrev

Menneskeheden befinder sig på mange måder i et moralsk tomrum. Tidligere tiders menneskehed var i høj grad styret af et religiøst diktatur hvor et præsteskab med magt håndhævede religiøst inspirerede moralske love. Siden den moderne videnskabs fremkomst i 1600-tallet har denne situation gradvist ændret sig og i de seneste 150 år er den religiøse fundamentalisme blevet trængt stadigt mere tilbage af et videnskabeligt inspireret materialistisk livssyn der efterhånden har bredt sig til hele kloden. Den moderne videnskab tilbyder imidlertid intet i retning af et moralsk kompas, og mange mennesker er i dag rådvilde hvad angår de store moralske og etiske spørgsmål. I sin nyeste bog ”Martinus og den ny verdensmoral” fortæller forfatteren Ole Therkelsen om den danske forfatter og foredragsholder Martinus (1890-1981), der følte sig kaldet til, gennem et omfattende forfatterskab, at grundlægge en ny videnskabeligt motiveret moral for hele menneskeheden. I bogen beretter Ole Therkelsen bl.a. hvordan Martinus’ arbejde var profeteret af adskillige kilder og han introducerer læseren til nogle af de principper Martinus opfattede som en uomgængelig basis for en ny verdensmoral. Desuden kan man læse om en række personlige oplevelser Martinus selv henviste til som grundlaget for sit arbejde og om visse aspekter af det åndelige klima der omgav Martinus og hans samtid i årene op til og efter hans åndelige gennembrud som 30-årig i 1921. Bogen er på én gang oplysende og underholdende. Den indeholder meget af interesse både for kendere af Martinus og for dem der har behov for en introduktion til Martinus’ forfatterskab. Man fornemmer som læser at Ole Therkelsen har et livslangt engagement i dette specielle tankeunivers bag sig og jeg kan varmt anbefale bogen for alle som har interesse for menneskelivets store moralske spørgsmål og som er parat til at overveje mulige svar på disse med et åbent sind.
Karsten Jensen, Cand. Polyt.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.